راهنمای استفاده از فر برقی گازی و علائم آنها

در بیشتر فر های موجود در بازار از علائم و شکل های خاصی برای برنامه ها استفاده شده است .

هر علامت روی فر معنای خاصی دارد و نشانگر حالت خاصی از حرارات دهی بوده و برای پختن مواد غذایی مربوط مناسب است .

فرهای  آاگ AEG ، الکترولوکس  Electrolux ، میله  Miele ، آریستون Ariston ، بوش BOSCH و غیره

 

انواع حرارت دهی  در فرهای برقی :

المنت پایین (حرارت از پایین)     
المنت حلقوی پشت با فن
گریل با فن
 گریل تابشی با پوشش کامل
پیش گرمایی
یخ زدایی یا دیفراست
گریل تابش با سطح کم
فقط لامپ

 المنت بالا و پایین

مدت زمان پخت
زمان پایان پخت
تایم هشداردهنده
تنظیم یا نمایش ساعت

انواع برنامه های پخت یا حرارت دهی با فر های برقی ….

   حرارت دهی از بالا و پایین فر :

توزیع یکنواخت حرارت روی کیک یا گوشت کبابی از بالا و پایین

مناسب برای روی کیک ، گوشت کبابی ، کیک های مخلوط ، پخت نان وهمچنین لایه های نازک گوشت گوساله یا شکار

 هوای داغ سه بعدی :

توزیع یکنواخت حرارت به کمک فن واقع در پشت دستگاه

مناسب برای پخت کیک و پیتزا در هر طبقه از فر برای پخت کلوچه وشیرینی پفی در سه طبقه بطور همزمان بپرهیزید . این روش برای خشککردن هم مناسب می باشد .

 حرارت دهی از پایین  :

حرارت از جهت پایین یک طرفه

مناسب برای دوباره گرم کردن غذا برشته کردن یا ته چین و کنسرو کردن مناسب می باشد 

 گریل تابشی با محدوده کم :

گریل کردن غذا برشته کردن برای غذاهای کم سطح

مناسب برای سوسیس و تکه های کوچک گوشت (غذا در وسط سینی قرار می گیرد )

 پخت همرفتی  :

بهینه ترین از نظر انرژی از بالا و پایین با حفظ رطوبت خارج از شده غذا

مناسب برای غذاهای دارای خمیر مانند نان ، نان رول و شیرینی های پفکی 

خامه ای 

گریل تابشی با محدوده زیاد :

گریل و برشته کردن تمامی سطح سینی

مناسب برایاستیک ، سوسیس ، ماهی و توست 

 گریل با هوای داغ  :

حرارت دهی با المنت گریل و روشن خاموش کردن فن

ابتدا مواد غذایی گرم شده و سپس با فن یکنواخت می شود مناسب برای مرغ ماهی 

هوای داغ شدید :

حرارت دهی از پایین به همراه المنت حلقوی حرارت دهنده

مناسب برای غذاهای کاملا یخ زده و پیتزا ، چیپس ، بدونه نیاز به حرارت دهی اولیه  

   توجه : ممکن است دستگاه شما همه برنامه های بالا را نداشته باشد و بستگی به آبشن های آن دارد.

*   زمان پخت در فر های گازی یا برقی

 زمان پخت مهمترین مساله در مورد تنظیمات یک فر می باشد در این قسمت سعی شده تا اطلاعات مفید و کافی در اخیار شما قرار گیرد .

  – زمان پیش گرمایی :

     پیشگرمایی یعنی مدت زمانی که فر دما را به اندازه دمای اولیه می رساند مثلا دمای پخت مرغ درسته از ۱۸۰ تا ۲۱۰ درجه با زمان ۳۵ تا ۴۵ دقیقه می باشد که این زمان برای حالتی می باشد که فر در دمای حدافل ۱۵۰ بوده سپس مرغ درون فر قرار می گیرد در نتیجه مدت زمان رسید به این دما به زمان پخت اضافه می شود که ممکن است در فرهای مختلف متفاوت باشد ، در بیشتر فرها برنامه ای برای این مشکل در نظر گرفته شده که سریعا دمای داخلی را به میزان دلخواه رسانده سپس می توان نوع پخت و زمان پخت را تنظیم کرد .

  – زمان پخت Time Cooking :

     زمان پخت مدت زمانی است که برای انواع غذا یا کیک و … در نظر گرفته می شود مانند :

 انواع کیک :

کیک در قالب ظرف طبقه نوع گرم کردن دما (سانتیگراد) زمان پخت (دقیقه)
کیک اسفنجی قالب حلقه ای ۲ ۱۶۰-۱۸۰ ۵۰-۶۰
پایه اسفنجی (طرح دار) ۳ قالب ۳+۱ ۱۴۰-۱۶۰ ۶۰-۸۰
گوشت وزن لوازم جانبی ظروف طبقه نوع گرم کردن دما به درجه سانتیگراد؛ تنظیمات گریل زمان پخت به دقیقه
گوشت گاو ۱ کیلوگرم با پوشش ۲ ۲۰۰-۲۲۰ ۱۰۰
فیله گوشت گاو ۱ کیلوگرم با پوشش ۲ ۱۹۰-۲۱۰ ۱۲۰
متوسط ۱٫۵ کیلوگرم با پوشش ۲ ۲۰۰-۲۲۰ ۸۰
گوشت راسته ۱ کیلوگرم بی پوشش ۱ ۲۲۰-۲۴۰ ۶۰
گوشت گوساله ۱ کیلوگرم بی پوشش ۲ ۱۹۰-۲۱۰ ۱۱۰
بریان شده ۱٫۵ کیلوگرم با پوشش ۲ ۱۸۰-۲۰۰ ۱۳۰
پاچه گوساله ۱٫۵ کیلوگرم با پوشش ۲ ۲۱۰-۲۳۰ ۱۴۰

مرغ

وزن

لوازم جانبی و ظروف

طبقه

نوع گرم کردن

دما به درجه سانتیگراد؛ تنظیمات گریل

زمان پخت به دقیقه

مرغ ؛ درسته

۲/۱کیلوگرم

قفسه سیمی

۲

۲۴۰-۲۲۰

۷۰-۶۰

جوجه درسته

۶/۱ کیلوگرم

قفسه سیمی

۲

۲۳۰-۲۱۰

۹۰-۸۰

مرغ ؛ نیمه

به ازای ۵۰۰گرم

قفسه سیمی

۲

۲۴۰-۲۲۰

۵۰-۴۰

تکه های مرغ

به ازای ۱۵۰گرم

قفسه سیمی

۳

۲۳۰-۲۱۰

۴۰-۳۰

تکه های مرغ

به ازای۳۰۰گرم

قفسه سیمی

۳

۲۳۰-۲۱۰

۴۵-۳۵

سینه مرغ

به ازای ۲۰۰گرم

قفسه سیمی

۳

۳

۴۰-۳۰

ماهی؛ درسته

به ازای ۳۰۰گرم

۲

۲

۲۵-۲۰

۱ کیلوگرم

۲

۲۲۰-۲۰۰

۵۵-۴۵

۵/۱ کیلوگرم

قفسه سیمی

۲

۲۱۰-۱۹۰

۷۰-۶۰

۲ کیلوگرم

۲

۲۱۰-۱۹۰

۸۰-۷۰

استیک ماهی به ضخامت ۳ سانتیمتر

قفسه سیمی

۳

۲

۲۵-۲۰

فیله ماهی

با پوشش

۲

۲۳۰-۲۱۰

۳۰-۲۵

نکاتی درباره ظروف

شما میتوانید از هر ظرف مقاوم به گرما استفاده کنید . سینی همه منظوره برای بریان کردن در حجم بالا مناسب است .ظروف شیشه ایی از همه مناسب تر هستند و سرپوش ظرف بریان کردن بایستی به طور مناسب بسته شود . هنگام استفاده از ظرف بریان کردن کمی بیشتر آب اضافه کنید .

نکاتی درباره بریان کردن

اگر گوشت کم چرب است ؛ کمی آب اضافه کنید . در ظرف مدت۵/۰ سانتیمتر مایع بریزید . برای آب پز کردن گوشت مقدار زیادی آب اضافه کنید . در ظرف ۱-۲ سانتیمتر مایع بریزید .مقدا مایع به نوع گوشت و جنس ظرف بستگی دارد غذا درست کردن در ظروف بریان کردن لعاب دار نسبت به ظروف شیشه ایی کمی آب بیشتر نیاز دارد . ظروف بریان کردن ساخته شده از استیل مناسب نیستند . گوشت آرام تر می پزد و کمتر برشته می شود . از دمای بالاتر و یا زمان پخت طولانی تر استفاده کنید .

نکاتی درباره گریل کردن

همیشه هنگام گریل کردن درب فر باید بسته باشد.

قبل از گریل کردن فر را تقریبآ برای ۳ دقیقه از پیش گرم کنید و سپس غذا را داخل بگذارید .

غذا را برای گریل کردن مستقیمآ روی قفسه سیمی قرار دهید . هنگام گریل کردن یک قطعه غذا بهترین نتیجه هنگامی حاصل میشود که در مرکز قفسه سیمی قرار گرفته باشد . سینی همه منظوره باید در طبقه ۱ قرار داده شود . ترشحات گوشت در سینی جمع شده و فر تمیز تر میماند .سینی پخت نان یا سینی همه منظوره را در طبقات ۴ یا ۵ قرار ندهد . حرارت بالا موجب تغییر شکل آنها میشود و قسمت پخت و پز هنگام بیرون آوردن آنها ممکن است آسیب ببیند . قطعات غذایی که گریل میشوند باید در حد امکان ضخامت یکسانی داشته باشند و با اینکار غذا یکنواخت برشته شده و آبدار میماند .به استیک تا گریل نشده است ؛ نمک نزنید . بعد از گوشت ۳/۲ زمان تعیین شده غذا را برگردانید .

آرام پختن

آرام پختن یا به عبارتی پختن با دمای پایین روش ایده آل پخت برای قطعات نرم گوشت است که قرار است نیم پخت یا متوسط پخته شوند . گوشت بسیار نرم و ابدار میماند مزیت آرام پختن گوشت آن است که به راحتی میتوان آن را گرم کرد و گرم نگه داشت و منوی غذایی شما متنوع تر خواهد بود .

نکاتی در باره آرام پختن

فقط از گوشت تازه با کیفیت خوب استفاده کنید . رگ و پی و چربی را از کناره ها جدا کنید چربی موجب ایجاد مزه ایی قوی و مشخص هنگام آرام پختن میشود .گوشت را در دمای بالا و به اندازه کافی از همه طرف حتی دو سر آن را خشک کرده .قطعات بزرگ گوشت نیاز به برگرداندن ندارند .بلا فاصله بعد از پختن آرام میتوان گوشت را ببرید . لازم نیست صبر کنید . به خاطر روش مخصوص پخت گوشت صورتی رنگ به نظر می آید مانند گوشت نیم پز این به آن معنا نیست که گوشت خام است یا خوب پخته نشده است .اگر می خواهید همراه گوشت آب گوشت نیز داشته باشید آن را در ظرفی با سر پوش بپزید . توجه داشته باشید که زمان پخت کاهش می یابد . برای بررسی پخته بودن گوشت از دما سنج گوشت استفاده کنید . دما بایستی در مرکز گوشت برای ۳۰ دقیقه ۶۰ درجه سانتیگراد نگه داشته شود .

 

مطالب تصادفی

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید



۸۸۴۴۵۶۹۳

۰۹۱۲۲۸۵۰۴۴۵

مشاوره تعمیر