راهنمای پخت با ماکروویو

 

 

 

 

راهنمای پخت با ماکروویو :

ماکروویوهای الکترولوکس ، آاگ ، آریستون ، بوش ، میله ، سامسونگ ، ال جی و …

ماکروفرها کارایی ها و امکانات متفاوتی دارن. اولین و تنها مورد

که توی همه مایکروفر ها مشترک هست، استفاده از امواج یا اشعه مایکرو یا مایکروویو هست. به این ترتیب که با ایجاد انرژی جنبشی توی مولکول های ماده، باعث ایجاد گرما میشه. دومین امکان، امکان گریل هست. به این ترتیب که المنت هایی توی دستگاه وجود داره که داغ میشه و باعث میشه گرمای موضعی زیادی ایجاد بشه اما امکان کنترلش وجود نداره. یعنی این امکان نیست که براش دما تنظیم کنید و روی اون دما، گرما و حرارت رو نگه داره. بعضی از مایکروفر ها امکان بخارپز هم دارن که باید حتما در ظروف مخصوص خودش این کار انجام بشه و دقیقا طبق نکاتی که توی دفترچه گفته شده. امکانات جانبی زیاد دیگه از قبیل یخ زدایی، برنامه های پخت از پیش تعیین شده و … هم وجود داره.

* اما چیزی که برای ما مهمه و راحت تر از همه میتونیم باهاش کار کنیم کانوکشن convection هست که احتمالا با اسم اختصاری CONV روی دکمه های مایکروفرتون میتونید ببینید. شاید توی دستگاه های دیگه اسم متفاوتی داشته باشه. اما کارایی ش چیه؟ این امکان، هوای گرم رو به داخل مایکروفر میفرسته و به کمک سیستم تهویه ای که داره، این هوا رو در همه جای مایکروفر به صورت یکنواخت به گردش در میاره و دما رو در طول پخت کاملا یکسان و ثابت نگه میداره. برای مثال اگه شما دما رو روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید، در تمام مدت همین دما داخل مایکروفر ثابت میمونه و طوری گردش داره که در همه جا دما یکنواخت باشه. این یکنواخت بودن، خیلی برای ما مهمه. فر های گازی معمولی، به دلیل اینکه گردش هوا ندارن و گرما از طریق شعله و از پایین ایجاد میشه، و به دلیل نبود سیستم گردش هوا، یکنواخت نیست، باعث میشه که برای مثال شیرینی هایی که سمت شعله هستن، زودتر درست بشن یا اونهایی که کنار دیواره های فر هستن، زودتر از اونهایی که مرکز هستن آماده بشن. اما مایکروفر و فر های برق و گاز استاندارد، به دلیل داشتن سیستم گردش هوا باعث اون یکنواختی ای میشن که واقعا مهم و تعیین کننده است.

* اینو بگم که خیلی ها از خود اشعه مایکرو یا گریل برای پخت غذا یا کیک هم استفاده میکنن. اما یه مشکل هست و اینه که قدرت مایکروفر ها با هم فرق دارن. برای مثال ممکنه که مایکروفر من تنظیم حالتی داشته باشه برای ۴۰۰ و ۶۰۰ و ۹۰۰ اما یه مایکروفر دیگه ممکنه که ۵۰۰ داشته باشه و ۸۰۰٫ خلاصه که تنظیمش کار سختیه و جدا از اون باید خیلی پارامتر های دیگه تنظیم بشه که کلی نمیشه توضیح داد. علاوه بر اون هر مایکروفری شرایط و امکانات خاص خودش رو داره. در نتیجه این توضیحاتی که در ادامه میدم، برای کار با اشعه نیست. پخت کل غذا یا کیک هم با مایکروفر علاوه بر اینکه خیلی پر دردسره گاهی وقتا اصلا عملی نیست. برای اینکه اشعه از مرکز شروع به گرم شدن میکنه که باعث میشه وسط کیک پف کنه در حالی که کناره های کیک هنوز نپخته. خلاصه که دردسر داره و من اصلا توصیه نمیکنم. البته یه سری از مایکروفر ها برنامه پخت خودکار کیک رو هم دارن که میتونید با تجربه کردن و درست کردن کیک با اون حالت، به یه روش مناسب برای پخت برسید. اما نکته اینجاست که همه شون این برنامه خودکار رو ندارن. اگه ام داشته باشن، گاهی حتی کار کردن با اون هم نتیجه خوبی نخواهد داشت.

* اما کار با کانوکشن، بسیار راحت و بسیار کم دردسر و استاندارد خواهد بود. تو این حالت دیگه لازم نیست که همش سینی فر رو جابه جا کنید یا دور قالب های کیکتون حوله خیس ببندید یا برای اینکه نان موقع پخت خشک نشه، کاسه آب توی مایکروفر قرار بدید. محیط مایکروفر در حالت کانوکشن بسیار شبیه فر های گاز و برق استاندارد میشه. نمیگم کاملا استاندارد چون ممکنه که یه تفاوت هایی داشته باشه. اما گردش هوای گرم توی این حالت بسیار خوبه و کمک میکنه که پخت یکنواخت انجام بشه.

* تنظیم این حالت بسیار راحته. به این صورت که طبق دفترچه راهنما، وارد بخش کانوکشن میشید و دما رو روی دمای گفته شده توی رسپی تنظیم میکنید و اجازه میدید که گرم بشه. بعد از اینکه بوق زد و به شما اعلام کرد که به دمای تنظیم شده رسیده، بهش زمان میدید و پخت رو انجام میدیم.

تنها نکته استفاده از پایه هاست. برای عمده شیرینی ها و کیک ها بهتره که از پایه کوتاه استفاده بشه به این دلیل که جریان هوا از زیر سینی یا قالب شما برقرار باشه و از کف حرارت زیادی بهش وارد نشه و کف نسوزه. زمانی از پایه بلند استفاده میکنیم که بخوایم سطح کار رو بعد از پخت گریل کنیم. یا اینکه فقط میخوایم از حالت گریل استفاده کنیم.

* گریل رو هم همون طور که قبلا توضیح دادم. بعضی از مایکرو ها ممکنه که فقط یه گریل داشته باشن یا نداشته باشن و بعضی دیگه هم ۳ تا داشته باشن. المنت بالا یا همون گریل بالا برای این هست که سطح کار خوش رنگ بشه و یا اینکه پنیر آب بشه و کارهایی از این سبک. اما المنت پایین یا گریل پایین برای این هست که پخت بهتری از کف داشته باشیم. مثل وقتی که میخواید خمیر پیتزای خشکی داشته باشید.برای کار با گریل پایین باید روی سینی و بدون پایه کار کنید و برای استفاده از گریل بالا باید از پایه بلند استفاده کنید.





راهنمای پخت با ماکروویو ، پخت و پز با مایکروویو ، تعمیرات ماکروویو ااگ ، تعمیرات ماکروویو الکترولوکس ، تعمیرات ماکروویو ااگ , الکترولوکس ، تعمیرات تخصصی لوازم خانگی ااگ , الکترولوکس

مطالب تصادفی

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید



۷۷۸۹۲۵۵۹

۰۹۱۲۲۸۵۰۴۴۵